Efteråret første arrangement tog form af en samtalesalon planlagt og faciliteret af antropolog og fotograf Sarah Warny Berg, der som medlem af Erhvervsantropologerne havde planlagt et netværksarrangement med fokus på erfaringsudveksling blandt foreningens medlemmer.

Med inspiration fra en aktuel artikel i Tidsskrift for Antropologi, ”Dybere, bedre og mere komplekst”1, havde Sarah planlagt en række aktiviteter, der lagde op til en diskussion om, hvorvidt antropologer performer en særlig moral i deres arbejdsliv. Sarah havde inviteret en af forfatterne, Hanne Overgaard Mogensen, til at deltage i samtalen.

I løbet af aftenen, diskuterede deltagerne kompleksitet som moralsk kompas inden for det antropologisk fag samt det at eksplicitere egen praksis. Arrangementet satte gang i en spændende diskussion omhandlende antropologisk moral og praksis, og hvorvidt disse kan udpeges og/eller defineres. Samt hvordan forståelser af moral og praksis kommer til udtryk blandt henholdsvis antropologistuderende og antropologer i erhvervslivet.

[1] Birgitte Gorm Hansen, Jazmin Mølgaard Cullen, Morten Axel Pedersen og
Hanne Overgaard Mogensen. 2018. “Dybere, bedre og mere komplekst”. Tidsskriftet for Antropologi (77): 135-142.