Erhvervsantropologernes årlige nytårskur undersøgte i 2016 de klassiske elementer i nytårskure og julefrokoster landet over: fusk, fup og god vin, øl og mad.
Lars Holmberg, krimonolog og indehaver af CrimeWine, fortalte om de mere eller mindre bizare måder, der er svindlet med vin gennem historien. Vi kom igennem vinsvindel fra Plinius den ældre, Thomas Jeffersons hemmelige vinlager og frem til de store kølervæske-skandaler i Østrig, mens der blev diskuteret koncepter om vins sociale ‘renhed’ og hvem, der definerer den gode smag.
Lars, foreningens faste vinleverandør, introducerede også udvalget med en lille vinsmagnings-quiz for at teste foreningens sociale smagsløg.
Christian Coff driver et mindre økologisk bryggeri på Stevns, der blandt andet leverer en øl til NOMA. Derudover er han agronom, filosof og musiker. Han underholdt foreningen med hvordan der fuskes med øl og fødevarer i et dansk og europæisk perspektiv. Christian foreslog, at en væsentlig del af vores facination af fødevarer er hemmeligheden bag deres tilblivelse. Vi spiser i mange henseender hemmeligheder – derfor er fusk og fup måske ikke kun skidt?