2023 blev for Erhvervsantropologerne skudt i gang med den årlige nytårskur. I år fik vi besøg af lektor ved institut for antropologi, Cecilie Rübow, der i 2022 blandt andet har gjort sig bemærket med udgivelsen af den anmelderroste bog: “Indendørsmenneskets natur”,hvori hun undersøger, hvad de mange timer vi mennesker tilbringer indendøre, gør ved vores forståelse af naturen og hvordan vi håndterer økologiske kriser.

På aftenens rejse fik vi et indblik i bogen samt en tur bagom bogen, hvor Rübow fortalte om, hvordan det hele startede med en undren over, hvad vi mon mener, når vi alle går og siger ”jeg elsker naturen”. For hvad betyder det egentlig at elske naturen? Rübow gav os i løbet af aftenen, et kig ind i den rejse hun tog på sammen med strandmennesker, fuglefolk, miljøforkæmpere og klimaaktivister for at udforske, hvad natur egentlig er. Her fortalte hun om at lære at se solnedgangen og fugle på ny, samt hvordan man interviewer en plante.

Aftenens fantastiske oplæg gav anledning til en god dialog om natur og den antropologiske tilgang til verden, samtidig med at vi traditionen tro skålede os ind i det nye år med et glas bobler.

Indendørsmenneskets natur

Billede fra Århus Universitetsforlag: https://unipress.dk/udgivelser/i/indendørsmenneskets-natur/